Friday, January 27, 2012

Agharr & TV


Al kisahnya Agharr ni suka tengok tv dekat-dekat. Macam dia geram sangat seolah-olah dia nak bawak keluar cartoon ke.. orang yang kat tv tu. Bila angkat dia duduk jauh-jauh pun dia pegi balik kat depan tv tu. Risau jugak kalau tv tu terbalik ke apa.. lagipun ada saudara saya anak dia selalu macam tu and bila check kat doktor rupanya anak dia ada rabun yang melampau jadi dia buat macam tu sebab dia tak nampak...sebab tu kena tengok dekat-dekat...bukan tv aje laa tapi dengan orang ke..buku ke.. mesti budak tu buat macam tu jugak.

Cuma Agharr ni takdelah sampai macam tu.. kalau nak buat dia leka, saya kena bagi botol susu nanti baru dia baring sambil tengok tv tu.. tapi satu hal pulak sepanjang hari buat susu untuk dia sebab macam tak boleh berhenti pulak dia nak susu. Lagi dahsyat kalau ada iklan kecantikan ke..iklan shampoo ke.. nanti Agharr akan cium-cium kat tv tu.. hahaha..geli laa Mommy.. Hmmm.. macamana tu???

6 comments:

  1. amboiii Agharr yang bijak......suka ya kamu tgk tv..tapi jgn dekat2 tau,,,nak mo...nak moooo
    nanti mata rabun

    ReplyDelete
  2. kalau still berterusan, kena check jugak tu.. anak buah zana pun dulu mcm tu, bila check doktor kata rabun.. so tadika dah pakai cermin mata..

    apapun, hope Agharr terus membesar dgn sihat & bijak yer..

    ReplyDelete
  3. Ye laa PnSusu risau jugak Agharr rabun mcm Abah dia..x kan kturunan kott..uishh..hihi

    ReplyDelete
  4. Tu laa Zana kan.. Kalo dari kcik dah rabun susah jugak tu kan..bdk2 tgh lasak asyik nak kna gnti cermin mata aje kat dorng ni..harap2 prangai Agharr ni x blarutan.. InsyaAllah..

    ReplyDelete
  5. anak sy umur 11 bulan, mmg suke sgt berdiri depan TV...so far, sy ngn husband tak pakai spec...adik beradik lain pun takde yg rabun...erm..sy risau sgt2 dia suke tgk tv dekat2....kecik2 dh bleh tau rabun ke tak ke...Aghar umur dia brape eh?

    ReplyDelete
  6. Hi Muz Sofia, umur Agharr dah 1thn 10 bln dah.. tp kalau ank Muz baru 11 bln kan.. rsanya msih bleh kawal lg tu msa ank nak tgok TV. Kalau tak..jd mcm Agharr laa..ikut suka hati dia aje..hehe.. tp kan ada jugak msa kcik dah bleh detect rabun..tpkena bwak ke pakar mata laa..Cuma saya harap jgn laa smpai mcm tu kan.. ksian kat ank2 nih..

    ReplyDelete