Friday, January 27, 2012

Agharr & TV


Al kisahnya Agharr ni suka tengok tv dekat-dekat. Macam dia geram sangat seolah-olah dia nak bawak keluar cartoon ke.. orang yang kat tv tu. Bila angkat dia duduk jauh-jauh pun dia pegi balik kat depan tv tu. Risau jugak kalau tv tu terbalik ke apa.. lagipun ada saudara saya anak dia selalu macam tu and bila check kat doktor rupanya anak dia ada rabun yang melampau jadi dia buat macam tu sebab dia tak nampak...sebab tu kena tengok dekat-dekat...bukan tv aje laa tapi dengan orang ke..buku ke.. mesti budak tu buat macam tu jugak.

Cuma Agharr ni takdelah sampai macam tu.. kalau nak buat dia leka, saya kena bagi botol susu nanti baru dia baring sambil tengok tv tu.. tapi satu hal pulak sepanjang hari buat susu untuk dia sebab macam tak boleh berhenti pulak dia nak susu. Lagi dahsyat kalau ada iklan kecantikan ke..iklan shampoo ke.. nanti Agharr akan cium-cium kat tv tu.. hahaha..geli laa Mommy.. Hmmm.. macamana tu???

Wednesday, January 25, 2012

Eleh kat PD je..

Apa aktiviti cuti-cuti Chinese New Year aritu ye.. Saya dan keluarga sesaje je konon-konon berkelah kat Port Dickson.. Bangun pagi je adik saya sebut-sebut nak pegi PD.. kitaorang pun jalan je laaa.. Dekattt je..

Ini 1st time laa kiranya anak saya tengok laut.. kalau ikutkan, saya memang tak suka aktiviti laut-laut ke..sungai-sungai ke... Air-air ke.. Maklumlah otak saya ni selalu fikir hal-hal bahaya aje.. Awal-awal saya ingatkan suami.."Bawak Agharr main-main kat tepi takat cicah-cicah kaki kat air aje"..

Sekali Mommy bleh lupa yang Agharr ni memang tak makan saman.. Dia boleh berlari laju je...aduhhh.. jangan harap laa Mommy nak bawak Agharr pegi berkelah lagi.. Ingatkan bila jatuh kat air terasa air laut masin tu Agharr serik.. rupanya "Mmmmm..Sedapnye..Nak lagi".. Agaknya macam hirup sup kot.. Yaikkkss!! Tapi mujarab kot.. hilang terus demam selsema Agharr lepas tu..hahahaha.. Hmmm.. cuti lama-lama macam ni laa Agharr boleh bermanja-manja dan berlemak-lemak ngan Abah ye.. Mommy selalu tak kuasa nak melayan..

Anak Raja Negeri Pasir Dua Butir..hahaha


Kembang-kempis hidung budak tak pernah tengok laut nih..


Mmmm.. Sedappp.. Sedaapp.. (suke hati ko lah Agharr..)


Eksen ngan Mommy.. Mommy x leh msuk pelampung heh..

Friday, January 13, 2012

Buku Merah...



Minggu ni saya baru selesai membuka `Buku Merah' di Klinik Kesihatan Kerajaan. Hehehe.. kandungan dah masuk 5 bulan baru nak buat.. ape laaa Mommy ni. Bukan tak sedar tapi takde masa lagipun masa awal-awal  bulan haritu saya check up di Pusat Rawatan Swasta...Malas nak tunggu giliran pagi-pagi kat klinik kesihatan..Huhuhu

Tak sangka nurse kat situ ingat lagi kat saya ni. Saya pun tak sangka pregnant lagi dalam waktu terdekat ni..Panik dan terkejut juga bila mula-mula dapat tau tentang kehamilan kali ni...Tiba-tiba saya jadi teringat pada satu Ayat dari Surah Al-Baqarah ~ Ayat 216

` dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya.' ( Al- Baqarah ~ Ayat 216 )
 

Mungkin juga kerana saya selalu anggap saya sudah selesa menjadi ibu untuk hanya seorang anak. Lagi pun Agharr masih kecil. Saya betul-betul dah lupa pengalaman mengandung kali pertama dulu (haha..macam laaa beranak selang 10 tahun..) Tapi saat-saat bersalin tu pulak yang selalu teringat-ingat. Cuma apa yang saya rasakan kali ni saya rasa perut saya tak besar macam masa mengandungkan Agharr dulu. Kali ni selera makan saya jugak kurang, jadi banyak vitamin tambahan yang perlu saya ambil untuk mengekalkan kesihatan saya dan baby ni. Mungkin sebab kali ni saya hamil Baby Girl. Ye laa Baby Girl.. Alhamdulillah..

Friday, January 6, 2012

Ada Baby Lagi...

Assalamualaikum..

Hmmm.. berehat panjang saya sejak kebelakangan ni...Dan Alhamdulillah... saya di beri rezeki oleh Allah SWT untuk hamil lagi.. dan berita terbaru yang ingin saya kongsikan dengan penuh rasa syukur dan nikmat ini kandungan saya kini sudahpun memasuki usia 21 minggu. InsyaAllah..mungkin saya akan melahirkan baby baru kami ni pada 28 May 2012..( hahaha..sama tarikh lahir dengan Agharr). Semoga segala-galanya sihat dan selamat..